ÇARPANLARA AYIRMA TEST

Bu testimizde ÇARPANLARA AYIRMA test, çarpanlara ayırma ile ilgili test, çarpanlara ayırma soruları, çarpanlara ayırma soru tipleri, çarpanlara ayırma çözümlü sorular gibi konuları ele alacağız.

 

1. a=-2b olduğuna göre,

nin değeri kaçtır?

A) –3                             B) –1                      C) 2

D) 4                               E) 6

 

 

2.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2a-b                          B) 2a-1                  C) 2a-2b

D) 2b-a                         E) 2b-1

 

 

3. m bir gerçel sayı olmak üzere

eşitliğini sağlayan p değeri kaçtır?

A) 2                                B) 3                        C) 4

D) 5                               E) 6

 

 

4.

olduğuna göre,

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

5. a=1+b olduğuna göre,

  ün b türünden değeri aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

6.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) –1                             B) 1                        C) x-3b

D) y-3x                          E) y-3b

 

 

7.

  olduğuna göre,

ifadesinin değeri kaçtır?

 

 


8.

olduğuna göre, a.b çarpımı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) 6                                               B) 8                        C) 10

D) 12                             E) 14

 

 

9.

işleminin sonucu kaçtır?

 

 

10.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

11. a<b olmak üzere,

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

12.

a-b=b-c=5

olduğuna göre,

a²+c²-2b²

işleminin sonucu kaçtır?

A) 50                             B) 45                      C) 40

D) 35                             E) 30

 

 

13.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) -1                               B) –a                      C) 1

D) a                               E) a²

 

 

14.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

15.

olduğuna göre, a+b toplamı kaçtır?

A) 2                                B) 3                        C) 4

D) 5                               E) 6

 

 


16.

  olduğuna göre,

işleminin sonucu kaçtır?

A) 95                             B) 96                      C) 97

D) 98                             E) 99

 

 

17.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) xy                              B) 2x                      C) 2y

D) -2x                            E) -2y

 

 

18.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2a                             B) a +1                  C) a -1

D) a² -1                         E) a² +1

 

 

19. Kareleri farkı 6 olan a ve b sayılarının her birinden 2 çıkarılırsa, yeni sayıların kareleri farkı 18 olmaktadır.

Buna göre a+b toplamı kaçtır?

A) -6                              B) -3                       C) -2

D) 3                               E) 6

 

 

20.  olduğuna göre,

ifadesinin a türlünden eşiti aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2(a+1)                                      B) 2a+3                 C) 3(a-2)

D) 3a –2                       E) 3(a+2)

 

 

21.

olduğuna göre, a.b kaçtır?

 

 

22.

olduğuna göre, a+b toplamı kaçtır?

A) 10    B) 12    C) 14    D) 16   E) 18

 

 

23.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) a-b-2c                      B) a-b+2c              C) a+b+2c

D) a-b-c                         E) a+b+c

 

 

24.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

25.

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 5                                               B) 4                        C) 3

D) 2                               E) 1

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C      2-E      3-C     4-D      5-B      6-D     7-E

 

8-A      9-E      10-A     11-E      12-A      13-D      14-C      15-C

 

16-D      17-E     18-B     19-C     20-A      21-B      22-C     23-A     24-A      25-E


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR


BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
"Irkçılığa çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, ırkçılık uğruna ölen Bizden değildir." Hadis-i Şerif (Müslim, İmâre 53, 57, hadis no: 1850)
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR