Afrika Yaban Kedisi


Bu makalemizde Afrika Yaban Kedisi özellikleri, Afrika Yaban Kedisi ile ilgili bilgi, Afrika Yaban Kedisi nerelerde yaşar gibi konuları ele alacağız.

Afrika yaban kedisi, kedigiller familyasından yaban kedisinin bir alt türünün ismidir. Afrika, Avrupa, Batı Asya kıtalarında farklı alt türleri ile geniş bir coğrafyada yaygındır. Afrika Yaban Kedisi bildiğimiz ev kedilerinin yabanisidir. Koku alma duyusu sayesinde sizi çok uzaktan farkeder ve kendisini gizler. Kolay görülen bir kedi değildir. Kayalık alanlarda ve sık ormanlarda görülür. Genellikle gece etkindir. Ağaç ve kütük kovuklarında, kaya yarıklarında barınır. Dişiler genelde yılda bir kez gebe kalırlar. 68 gün süren gebelik döneminin ardından 6-8 yavru verirler. Yaban kedileri evcil kedilerle çiftleşip melez döller verebilir. Fiziksel özellikleri şöyledir. Şeritsel bir derisi vardır. Sarımsı benekleri bulunur. 45 - 75 cm uzunluğu, 20 - 38 cm kuyruk yapısı, ağırlık olarak 3 kg dan 6.5 kg arası bir yapısı vardır. Afrika yaban kedisi öncelikle fare, sıçan ve diğer küçük memelileri yer. Eğer durum elverirse kuşlar, sürüngenler, amfibyumlar ve böcekte yer.


İLGİLİ MAKALELER

ÜCRETSİZ KPSS VİDEO DERSLER, TESTLER BURADA TIKLAYINIZ

BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN






  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
kürtçülük de türkçülük de bölücülüktür.---Recep Tayyip ERDOĞAN
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR